Gratis Verzending Binnen Nederland

Gratis Verzending Binnen Nederland

Met zijn allen staan we voor een grote missie om de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Onze AREDEE kleding is gemaakt van biologisch katoen, wat inhoudt dat er geen chemische stoffen in de bodem of in aangrenzende rivieren, meren of zeeën stromen. Het water wat gebruikt wordt voor de biologische landbouw is geen verloren water, aangezien het keer op keer wordt hergebruikt en terug kan keren naar de bron zonder schade aan te richten.

Organisch Katoen

Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Gerecycled Polyester

Gerecycled polyester wordt gemaakt van post-consumer PET-flessen, dezelfde doorzichtige plastic flessen die worden gebruikt voor flessenwater dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen of in onze oceanen zou belanden.

Arbeidsomstandigheden

Leefbaar loon, eigen kinderopvang, zwangerschapsverlof en medische dekking.

Organisch Katoen

Het biologisch katoen wat we gebruiken wordt geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

De biologische katoenteelt maakt gebruik van natuurlijke methoden, zoals vruchtwisseling, die niet alleen de bodem, de fauna en het milieu ten goede komen, maar ook biodiversiteit creëren en een goede gezondheid en levenskwaliteit voor boeren en hun gemeenschappen bevorderen.

Biologisch katoen verbouwen zorgt ervoor dat er geen chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden in de bodem of in aangrenzende rivieren, meren of zeeën stromen. Het water wat gebruikt wordt voor de biologische landbouw is geen verloren water, aangezien het keer op keer wordt hergebruikt en terug kan keren naar de bron zonder schade aan te richten. Het algehele positieve effect op water, dieren en biodiversiteit betekent dat het welzijn en levensonderhoud van katoenboeren en hun gemeenschappen wordt gerespecteerd en beschermd.

Voordelen Organic Cotton

46%

minder impact op de opwarming van de aarde

91%

minder oppervlakte- en grondwatergebruik

70%

minder verzuring van land en water

Organisch Katoen

Organisch katoen voorkomt iedere vorm van pesticidenvergiftiging, wat kan leiden tot meerdere gezondheidsproblemen. Volgens de VN sterven per jaar namelijk 200.000 mensen aan giftige blootstelling aan pesticiden. Hoewel de opbrengst van biologisch katoen lager kan zijn dan die van conventioneel katoen, nemen de inkomsten van boeren niet af, omdat hun totale kosten worden verlaagd.

Gewasrotatie en tussenteelt komen ook ten goede aan boeren, omdat ze hierdoor hun voedsel en inkomen verder kunnen aanvullen. Biologische katoenboeren in India gebruiken traditionele, natuurlijke meststoffen, zoals koemest, om de bodem rijk aan voedingsstoffen te houden. Biologisch katoen wordt zelfs gebruikt als betaalmiddel of om mee te ruilen in ruil voor voedsel.

Transparantie

aredee organic

De start in India

De organisch katoen boeren verbouwen het organische katoen, het begin van de duurzame kleding

Spinnerij in Bangladesh

De vezels worden gedraaid en tot garen gesponnen.

Fabriek

Stof breien, strijken en inpakken gebeurt in dezelfde fabriek.

naaimachine

Bangladesh

De stoffen worden gevormd door het samenvoegen van meerdere garens. Vervolgens worden de stoffen geverfd en gewassen. De stoffen worden geknipt, genaaid, gestreken en ingepakt.

boat

Onderweg naar Europa

De kleding wordt naar Europa vervoerd per boot. In Oost-Europa wordt de kleding bedrukt met AREDEE.


label

Labels

Aangekomen in Nederland worden de labels bevestigd in een Nederlands atelier. Van daaruit wordt de AREDEE kleding naar de winkels gebracht.

Gerecycled Polyester

Het gerecycled polyester wordt toegevoegd om stabiliteit toe te voegen aan de kleding. Daarnaast is aanpakken van plastic afval een van de grootste milieu-uitdagingen van dit decennium geworden. Wereldwijd wordt elk jaar ongeveer 450 miljoen ton plastic geproduceerd en wordt jaarlijks 9,5 miljoen ton plastic in de oceaan gegooid, het meeste voor eenmalig gebruik.

Gerecycled Polyester

Gerecycled polyester wordt gemaakt van post-consumer PET-flessen, dezelfde doorzichtige plastic flessen die worden gebruikt voor flessenwater dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen of in onze oceanen zou belanden.

Deze flessen worden eerst gereinigd, gesmolten en gezuiverd. Vervolgens wordt de vloeistof in garen geblazen om kledingstoffen te maken. Het gerecyclede polyestergaren komt voornamelijk uit China. Producten gemaakt van gerecycled plastic zijn zacht, duurzaam en ademend. We gebruiken en recyclen wat anders een vervuilende verspilling zou worden.

Bangladesh

20 jaar geleden was Bangladesh een van de armste landen ter wereld. Vandaag de dag is Bangladesh economisch gerankt als 41e land ter wereld. In een tijdsbestek van slechts twee decennia zijn 20 miljoen mensen uit de armoede getild. Bangladesh wordt nu zelfs beschouwd als een opkomend land met een lager middeninkomen dankzij innovatie en ambitieuze economische plannen.

De FairWear Foundation ziet erop toe dat de medewerkers in de fabrieken een eerlijk loon krijgen met daarnaast goede werkomstandigheden.

Een aantal pijlers van de FairWear Foundation zijn dat er geen gebruik mag worden gemaakt van kinderarbeid. De leeftijd voor toelating tot het werk mag niet minder zijn dan de leeftijd van de voltooiing van de leerplicht en in ieder geval niet minder dan 15 jaar.

Daarnaast ziet de FairWear Foundation erop toe dat er geen discriminatie op het werk is. Er wordt ook gezorgd voor een uitbetaling van een leefbaar loon. Er wordt toegezien op redelijke werkuren, veilige werkomstandigheden en vrijheid van associatie.

 

De fabrieken, waar de kleding wordt gemaakt, garanderen een minimum loon, eigen kinderopvang, zwangerschapsverlof en medische dekking.

Daarnaast bieden de fabrieken andere voordelen, zoals gratis vervoer, prestatie- en aanwezigheidsbonus en loonverhoging in loonschalen.