Gratis Verzending Binnen Nederland

Gratis Verzending Binnen Nederland

Verantwoordelijke kleding

Met zijn allen staan we voor een grote missie om de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Onze AREDEE kleding is gemaakt van biologisch katoen, wat inhoudt dat er geen chemische stoffen in de bodem of in aangrenzende rivieren, meren of zeeën stromen. Het water wat gebruikt wordt voor de biologische landbouw is geen verloren water, aangezien het keer op keer wordt hergebruikt en terug kan keren naar de bron zonder schade aan te richten.

Verantwoord Polyester

Het gerecyclede polyester wordt toegevoegd om stabiliteit toe te voegen aan de kleding. Daarnaast is aanpakken van plastic afval een van de grootste milieu-uitdagingen van dit decennium geworden. Wereldwijd wordt elk jaar ongeveer 450 miljoen ton plastic geproduceerd en wordt jaarlijks 9,5 miljoen ton plastic in de oceaan gegooid, het meeste voor eenmalig gebruik.

Verantwoord Polyester

Gerecycled polyester wordt gemaakt van post-consumer PET-flessen, dezelfde doorzichtige plastic flessen die worden gebruikt voor flessenwater dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen of in onze oceanen zou belanden.

Deze flessen worden eerst gereinigd, gesmolten en gezuiverd. Vervolgens wordt de vloeistof in garen geblazen om kledingstoffen te maken. Het gerecyclede polyestergaren komt voornamelijk uit China. Producten gemaakt van gerecycled plastic zijn zacht, duurzaam en ademend. We gebruiken en recyclen wat anders een vervuilende verspilling zou worden.