Gratis Verzending Binnen Nederland

Gratis Verzending Binnen Nederland

Duurzaam festival

Aredee Casuals blog duurzaam festival

In een wereld waar duurzaamheid een steeds grotere rol begint te spelen, kunnen festivals wat betreft ons niet achterblijven. Gelukkig is er al een mooi voorbeeld van een festival die het voortouw neemt op dit gebied en laat zien hoe een festival zo ‘groen’ mogelijk georganiseerd kan worden. En dat gaat veel verder dan afvalscheiding.

duurzaam festival aredee artikel

In Nederland is DGTL op dit moment de koploper in duurzaamheid. Het elektronische festival in Amsterdam functioneert op een zogenaamd ‘circulair zero-waste’ principe. Dit houdt in dat al het afval dat het festival produceert opnieuw kan worden gebruikt. Zo worden de etensresten en het biologisch afbreek bestek binnen 24 uur omgezet in compost. Deze compost komt bij enkele stadsboeren in Amsterdam terecht, die hier hun producten van telen. Deze producten worden dan tijdens de komende editie van het festival gebruikt als ingrediënten voor het menu, dat compleet vegetarisch is en daardoor dus veel minder CO2 verbruikt.

Ook heeft het duurzame festival afscheid genomen van de traditionele plastic bekertjes. Vanaf nu wordt er alleen nog maar gebruik gemaakt van plastic hardcups, die langer meegaan en dus minder schadelijk zijn voor het milieu. 

DGTL’s doel is om ‘s werelds eerste circulaire festival te worden. Dit willen ze bereiken via de ‘duurzame grote drie’: herbruikbare bekers, een slim energieplan en een vleesvrij menu. 

Hoodies gemaakt van gerecyclede PET-flessen

Vind je dit artikel leuk?

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via LinkedIn
Delen via Pinterest