Gratis Verzending Binnen Nederland

Gratis Verzending Binnen Nederland

Bewust voor mens, dier en milieu. Dat is in al onze kleding de standaard. Bij ons vind je dus geen extra organic lijnen ter aanvulling. Voor de Aredee Organic ’22 Polo lijn is dan ook 100% biologisch katoen gebruikt.

Zo gaat niet alleen jouw look erop vooruit, maar je houdt ook nog rekening met het milieu. De stof voelt extreem zacht aan en zit als gegoten. 

Organisch Katoen

Het biologisch katoen wat we gebruiken wordt geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

De biologische katoenteelt maakt gebruik van natuurlijke methoden, zoals vruchtwisseling, die niet alleen de bodem, de fauna en het milieu ten goede komen, maar ook biodiversiteit creëren en een goede gezondheid en levenskwaliteit voor boeren en hun gemeenschappen bevorderen.

Biologisch katoen verbouwen zorgt ervoor dat er geen chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden in de bodem of in aangrenzende rivieren, meren of zeeën stromen. Het water wat gebruikt wordt voor de biologische landbouw is geen verloren water, aangezien het keer op keer wordt hergebruikt en terug kan keren naar de bron zonder schade aan te richten. Het algehele positieve effect op water, dieren en biodiversiteit betekent dat het welzijn en levensonderhoud van katoenboeren en hun gemeenschappen wordt gerespecteerd en beschermd.

Voordelen Organic Cotton

46%

minder impact op de opwarming van de aarde

91%

minder oppervlakte- en grondwatergebruik

70%

minder verzuring van land en water

Organisch Katoen

Organisch katoen voorkomt iedere vorm van pesticidenvergiftiging, wat kan leiden tot meerdere gezondheidsproblemen. Volgens de VN sterven per jaar namelijk 200.000 mensen aan giftige blootstelling aan pesticiden. Hoewel de opbrengst van biologisch katoen lager kan zijn dan die van conventioneel katoen, nemen de inkomsten van boeren niet af, omdat hun totale kosten worden verlaagd.

Gewasrotatie en tussenteelt komen ook ten goede aan boeren, omdat ze hierdoor hun voedsel en inkomen verder kunnen aanvullen. Biologische katoenboeren in India gebruiken traditionele, natuurlijke meststoffen, zoals koemest, om de bodem rijk aan voedingsstoffen te houden. Biologisch katoen wordt zelfs gebruikt als betaalmiddel of om mee te ruilen in ruil voor voedsel.